Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2011

Aduhai... Penatnya...

Semalam operasi format all pc kat smartlab. Biasalah, sehari boleh siapkan 2 komputer sahaja.. Hari ini sambung lagi.. Masih dapat dua biji pc sahaja lagi... Aduhai.. Penat sungguh... Bukan mudahkan.???.. Sebab tulah kalau kat kedai, paling2 rm50 untuk satu pc. Fuh.. Kaya2.. Kalau ikut.. RM200 dah dalam poket ini.. Tp inilah kerja aku sejam lebih 10 tahun yang lalu...
Keadaan pc yang agak lama menyukarkan dan melambatkan proses.. Kalau setakat install windows sahaja ok gak.. Tp perlulah masukkan juga MS Office, antivirus, chrome, acrobat reader. Itu belum buat setting LAN utk printer lagi tu.. Blm install NETSUPPORT lagi tu.. Aduhai... Bila nk habiskan semua kerja ni..
So, tugasan utk buat website terpaksa ditangguhkan sebab kena buat penyelenggaraan dulu... Huhuuhu.. Sesungguhnya saya letih.. Angkat2 n susun2 balik pc ni memenatkan.. Maklumlah.. Monitornya saja dah dekat 5 kilo.. Semua monitor ni zaman purba..boleh buat tukun dah... Huhu.. X de ke sapa2 nk derma komputer baru kat sekol…

Bangga ke?

Mula update laman web sekolah ialah pada Jumaat lepas 15/7/11. Mujurlah dengan buku yang pengetua bagi dan bantuan teman2 lama terutama Farid yang banyak membantu walaupun sering saya ganggu dengan panggilan telefon utk bagi guideline tentang banyak perkara yang saya ingat-ingat lupa berkenaan Joomla ini. Syukur.. Tak sampai 2 minggu, hit yg saya jenguk sebentar tadi sudah mencecah 1223 pengunjung. Pendaftaran ahli juga sudah mencecah 150 orang.
Masih banyak yang perlu saya baiki dari segi 'templete' terutamanya yang saya masih belum dapat tukar dengan yang lebih cantik... "Step by step" kata orang.. Segalanya akan menjadi kenyataan dengan kesabaran dan kesungguhan yang ada juga ruang waktu yang ada. Selepas ni, saya akan turunkan sedikit demi sedikit kemahiran yang ada kepada guru2 ICT Yang lain kerana jika sekiranya saya ditakdirkan pergi dari SMK ST. John, mereka ada utk meneruskan laman web ini dengan jaya nya.. Tidaklah mati begitu sahaja.
Demi tuhan, ini adalah m…

Yang ke-2

Saya punya banyak blog yang aktif tetapi hampir kesemuanya telah saya tutup akaunnya. Yang tinggal kini adalah 2 blog sahaja. Satu adalah yang utama iaitu di http://normsuperb.wordpress.com dan yang ini adalah yang kedua yang mana blog ini saya akan lebih menumpukan kepada bidang pekerjaan saya iaitu dunia pendidikan.
Saya berharap agar saya mampu menguruskan kedua-dua blog saya ini dan memastikan ianya di update setiap masa atau paling2 pun sekali atau dua kali seminggu.
Semoga ramai rakan guru mahupun pelajar dapat menafaatkan blog ini sebaik mungkin.

Boringnyer

Hari ini kena gi sekolah lagi.. Borink sungguh le.. Hari ni ada kawad kaki peringkat sekola.. Bertugas bahagian statistik yang mana sekolah ni panggil 'logistik'. Entah aku yang makin bengap atau ada mana2 silap sebab setahu akulah, logistik adalah berkenaan dengan persiapan tempat... Tp belasah je le.. Kerja pun x susah.. Duduk bilik aircond.. Tunggu markah masuk... Borink......

Rasa cam nak balik ni.... Nk duduk rumah...l nak lepak. Hari2 dah penat kerja..l tuisyen lagi tiap2 malam... Menciiiiiii....