Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2012

Takwim Tahunan SMK St. John 2013 - Draf1

Mood cuti dah makin rancak atau makin menurun? Rasanya fokus semua guru adalah kepada sesi persekolahan yang akan tiba beberapa hari sahaja lagi. Ramai guru yang sibuk mempersiapkan diri dengan rancangan untuk sesi persekolah 2013 di samping sibuk dengan persiapan anak2 ke sekolah.
Rasanya cikgu2 yang masih SINGLE, tak de alasan untuk menumpukan sepenuhnya kepada persediaan pengajaran 2013. Anda seharusnya lebih BERSEDIA berbanding guru2 yang sudah bekeluarga kerana masa cuti sekolah ini kerja mereka lebih byk dalam melayan anak2 di rumah dan juga memikirkan persediaan persekolah mereka.
Seperti yang ditunggu2 oleh semua guru teruatamnya cikgu sekolah saya iaitu SMK St. John, ini adalah TAKWIM TAHUNAN kita ye. Ini adalah DRAF1 yang saya dapat. Mungkin dapat membantu cikgu2 sedikit dalam membuat perancangan. Pindaan pasti ada selepas Mesyuarat Pentadbiran pada 17hb Dis 2012 ini nanti. Ini sahaja yang boleh saya berikan buat masa ini.
Cikgu-cikgu boleh download dengan menekan DI SINIa…

Harga Selepas & Sebelum. Ada beza tak?

Kedai ni saya tak pasti sangat nama apa. Yang saya tahu lokasinya di sebelah 7Eleven Wangsa Melawati. Bila Check-in di Foursquare, nama kedai ni Nasi Kerabu Nur FZ. Betul ke tidak saya tak pastilah. Depan kedai ni ada Kedai Nasi Lemak yang pernah masuk Jalan2 Cari Makan TV3 walaupun tak sedap manapun nasi lemak kukus tu. (Pendapat sayalah).
Bila saya search kat google, lain pulak yang keluar, ada satu entri kedai ni tapi lokasinya dikatakan di Taman Melawati. Tapi kalau tengok gambar tu, tak lain tak bukan, memang kedai yang saya saya katakan ini. Sedap keadaan kedai ni, susunan lauk ni sama saja jejak 10 tahun lalu rasanya. Jom jengah blog kawan ni.
<< Nasi Kerabu Nur FZ>> Tengoklah kat bawah ni, lauk2nya memang best. Hanya utk sarapan pagi hingga tengahari. memang penuhlah orang. Sedap ke? Bagi saya saya memang suka. Masalan Pantai Timur memang kena dengan selera. Gulai Ikan, Gulai Ikan Tongkol, Gulai Kaki Ayam memang Gulai Ala Kelantanlah.

Saya bukan nak Promote kedai n…

Takwim Persekolahan 2013

Majalah PC : 40 Produk Terbaik 2012

Terbaca dalam Majalah PC #192. Terfikir jugak mungkin boleh dikongsi bersama rakan2 yang tidak berkesempatan membeli MAJALAH PC edisi DEC 2012. Memandangkan tahun ini sudah hampir ke penghujungnya, maka Majalah PC mengeluarkan senarai 40 Produk Terbaik bagi tahun 2012. Senarai yang diberikan tidaklah di susun mengikut ranking. Jika anda mahu tahu lebih lanjut, silalah beli Majalah PC #192.
Kategori Antivirus




Kategori PC Games


Kategori Ultrabook



Terima kasih Adriana, Haziq, Amir!

2 hari lagi cukuplah 30 hari cuti sekolah. Terasa pantas je masa berlalu. Saya tengok ramai rakan2 di FB yang bergelar guru bercuti. Ramai ke luar negara dan ada juga di dalam negara. Seronoknya korang ek. Baguslah, saya pun teringin jugak nak pergi tapi apakan daya, ada sahaja perkara yang membantutkan dan membataskannya.
Tapi syukur, masa bersama anak dan suami agak banyak masa cuti ni. Dapat balik kampung seminggu. Dapat meluangkan masa dengan mak dan abah di kampung. Teringin nak duduk lebih lama tetapi tak mungkin boleh meninggalkan anak mak mentua (En. Suami) di KL lama-lama. 
Sejak 4 hari yang lalu, ada ramai di rumah ini. Riuh rendah. Mana tidaknya, 3 anak sedara berada di rumah. Macam-macam aktiviti. Main iPad, main games komputer, menonton Running Man siang malam pagi dan petang. Tiap2 malam tidur 3 - 4 pagi. Bukan main budak2 ni. Tapi seronoklah mereka. Aliya pun ada kawan. Ini bukan kali pertama. 2 dari mereka adalah anak saudara dari Putrajaya je. Dah banyak kali datang …