Pengikut Setia

Makluman : Laman blog saya telah berpindah ke http://www.normsuperb.com. Sila layari normsuperb.com untuk perkembangan terkini drpd saya!

Monday, 4 November 2013

Cikgu Ruby!! The One n Only!! Selamat Bersara!!

 
 
 
 
Tulisan saya kali ini agak berbeza sedikit. Saya ingin dedikasikan coretan ini buat seorang insan yang sangat ISTIMEWA. Bukan sahaja kepada saya tetapi kepada seluruh JOHANIAN. Seorang yang kecil molek dan berjiwa sensitif.

Walaupun perkenalan kami hanya sekejab kerana saya baru sahaja berada di St. John (sejak Mac 2011). Siapa tak kenal Cikgu Ruby? Dari anak murid, rakan setugas, malahan semua ibubapa. Saya sangat kagum dengan anda Cikgu Ruby. Sangat rajin dan berdedikasi. Kerana Cikgu Rubylah, gambar kami popular di MUKA BUKU mahupun di dalam BLOGnya.

Bagaimana sekolah tanpa Cikgu Ruby? Tapi saya pasti Cikgu Ruby tidak akan berhenti di sini. Banyak aktiviti sekolah kami dapat dari info Cikgu Ruby. Tak pernah letih dan lelah mengikut sahaja mana JOHANIAN berada, di situlah MAMARAZI ini berada.

Kerata TAJAAN OLD BOYS Fairuz Ruslan
 
Saya tak pernah jumpa orang macam Cikgu Ruby. Kini masanya Cikgu Ruby bersara! Majlis Persaraan di adakan pada 28 October 2013. Malangnya saya tidak daat menyaksikan saat yang indah ini kerana terpaksa bertugas di luar. Kalau boleh saya mintak excuse pasti saya lakukan. Tapi apa boleh buat kerana saya bukan peserta tetapi Jurulatih. Tak boleh nk lari memandangkan tarikh itu adalah hari pertama berkursus. Hanya gambar2 dapat saya tatap dan saya boleh rasakan kehangatan suasana dan betapa sayangnya semua kepada Cikgu Ruby. Hadiah yang banyak dan kehadiran OLD BOYS yang sama-sama meraikan dan menghargai figura kecil molek ini.

Saya ada TWEET Aizat bertanya adakah dia akan hadir tetapi dia tak jawab. Tapi hati kecil ini berkata bahawa dia akan hadir memandangkan hubungannya dengan Cikgu Ruby agak rapat. Benar telahan saya bila AIZAT hadir buat kejutan.


Kak Ruby,

Kecil Molek orangnya,
Manis Sungguh Senyumannya,
Tawa Riang tak pernah lekang dibibirnya,
Menangis juga kadang kala bila hati terluka.

Kata semangat sering dibisikkannya,
Membuat hati yang sedih lega rasanya,
Gambar orang sering diambilnya,
Sampai terlupa gambar sendiri x di 'capture'.

Bukan setahun dua dia mengabdi diri
Menjadi mamarazi yang sering beraksi
Tiada bayaran pernah diberi,
semuanya dari hati.
Itulah Cikgu Ruby.

Bukan seorang yang pandai IT tapi tidak juga buta sama sekali,
ada sahaja yang nak dititipi
buat semua yang sering memerhati,
mana lagi kalau bukan di FB mahupun blog CIkgu Ruby.

Kehilanganmu pasti tiada ganti,
Pemergianmu memang dirasai,
Tiada lagi mamarazi berkeliaran sana sini.
Siapa pulak lepas ni nk ganti?

Kak Ruby,
Teruskan coretan di FB maupun di Blog sendiri. Kami pasti akan terus menanti-nanti.
Doa saya buat insan istimewa ini, SELAMAT BERSARA dan anda SERING DI HATI.
Saya doakan kesejahteraan Kak RUBY dan terus sihat.
Jenguk2 lah kami di sini.

Jom jengah BLOG CIKGU RUBY

21 Tahun menunggu. Kini Piala Malaysia Milik Kita!!

 
 
 
Wah hebat sungguh terasa. Seterusnya baca kot dialek Pekan ye ayat2 seterusnya. Hehe
Tak mo telepas koi tulis pasal Pahang menanh kali ni. Bukan mende. Dok tahu bila lagi. Bola ni naik turun. Tapi kemenangan ni manis sungguh untuk 2 orang LEGEND dari Pahang. Siapa lagi kalau bukan Dollah Salleh & Zainal Abidin Hassan.
 
 
21 Tahun tunggu bukan sekejab boh. Lama doh tunggu.
Mase Pahang menang tahun 1992 tu adik koi Amirul Ridlwan dok lahir lagi. Mok koi tengoh sarat ngandung ke dia. Sekarang ni umo die doh 21 tahun.
Rela die balik kampung sebab nok gi tengok bola. Nok beli tiket kat stadium dok nampok gaye boleh. Orang beratur semalaman pun. So dia ada tiket dengan syarat mesti naik bas dari Pekan. Baru buleh tiket. Harus lah balik kata die. So balik Pekan, kemudia terus naik bas datang Shah Alam. Hahaha. Naik dengan godong2 haruslah happening sampai hilang suara budok ni.
Persiapan rapi budak ni.
 
 
 Berbaloi katanya.
Koi layan dirumoh je. Bukan apa, takut nok gi stadium. Koi sorang2 je tengok. Tok laki koi dok layan bola tempatan ni. Duk main Candy Crush je sebelah koi. Tak apa lah, janji koi puas walaupun jerit sungguh hati. Hahaha. Dia jeling2 je koi jerit. Hahaha
 
Debo molek hati ni. Maklumlah hari hujan. Macam2 buleh jadi. Bola licin. Tapi puas hatilah.
Paling lega bila tak dok gaduh2 sebab mungkin ini semangat #ThisIsPantaiTimur
 

 

Jom dengah sikit sejarah Piala Malaysia dalam Kosmo Hari ini



Satu-satunya penjaring gol malam ni. Orang luar? Biasalah tu, rezeki dia. Rezeki kita gok. Yang penting, siapa beri bola cantik untuk dia?... bola cantik tu boh..



Tahniah Tok Gajah Weh!!

Gambar dari SINAR HARIAN.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...